Web Analytics Made Easy - Statcounter

حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران که امروز (پنجشنبه) دوم تیرماه میزبان «سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه روسیه بود، پس از دیدار و گفت‌وگو با همتای روس خود در نشست خبری مشترک حضور یافت و به تشریح گفت‌وگوهای انجام شده پرداخت.

به گزارش فارس، وی در ابتدا ضمن خیرمقدم به همتای روس خود و هیأت همراه گفت: ملاقات خوبی را با آقای لاوروف داشتم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

راجع به مهمترین مسائل روابط دوجانبه، موضوعات منطقه‌ای و بین‌المللی گفت‌وگو کردیم. از جمله موضوعات مورد بررسی معاهده همکاری‌های جامع بلندمدت و راهبردی دو کشور است. این ایده از قبل از سفر آقای رئیسی به مسکو و دیدارشان با آقای پوتین در دستورکار ما قرار داشت. در جریان این سفر نقطه نظرات همکارانم در وزارت امور خارجه و دستگاه‌های ذیربط روسیه را دریافت کردیم و امیدواریم بزودی جلسات کارشناسی برای نهایی کردن مفاد این موافقتنامه و تصویب آن در دولتین ایران و روسیه و پارلمان‌های دو کشور را پشت سر بگذاریم.

وزیر خارجه اضافه کرد: دو سند دیگر که از سندهای زیربنایی برای همکاری‌های ما در حوزه ایجاد و فعالیت مراکز فرهنگی و همکاری در زمینه امنیت بین‌المللی اطلاعات بین دو کشور است نیز خوشبختانه در روزهای گذشته در هیأت دولت ایران به تصویب رسید و برای تصویب نهایی به مجلس شورای اسلامی ارسال شد.

رئیس دستگاه دیپلماسی خاطرنشان کرد: توافق کردیم دور جدید کمیسیون مشترک همکاری‌های دو کشور را برگزار کنیم. درباره همکاری در سایر حوزه‌های اقتصادی، تجاری، فرهنگی، علم، فناوری و سایر موضوعات در دستورکار دو طرف توافقات خوبی داشتیم. در پروژه‌های راه‌آهن از جمله تکمیل خط راه آهن رشت - آستارا توافق خوبی داشتند و امیدواریم هر چه زودتر با سرمایه‌گذاری مشترک بتوانیم این پروژه را نهایی کنیم..

امیرعبداللهیان اضافه کرد: در حوزه همکاری‌های علمی توافق کردیم مرکز نوآوری فناورانه ایجاد شود. این موضوع در سفر اخیر همتای آقای ستاری معاون علم و فناوری ریاست جمهوری مورد بررسی قرار گرفت و امروز بر اجرایی شدن هر چه سریع‌تر این توافق تأکید کردیم.

رئیس دستگاه دیپلماسی ادامه داد: همکاری دو کشور در حوزه لغو روادید متقابل مورد بررسی قرار گرفت. ما در جمهوری اسلامی ایران آمادگی داریم لغو عمومی روادید بین دو کشور به صورت متقابل انجام شود و برای لغو روادید تجاری در گام اول با هدف افزایش حجم مبادلات تجاری دو کشور گفت‌وگو کردیم. بخش‌های تخصصی ما در این رابطه این ایده‌ها را بزودی نهایی خواهند کرد.

وی گفت: ایران یک مسیر ترانزیتی مطلوب در دنیای امروز است. واقع شدن ایران در مسیر ترانزیت شمال - جنوب و شرق به غرب مزیت ویژه‌ای را در اختیار کشورمان قرار داده است. اولین محموله از روسیه به هند از مسیر کریدور شمال - جنوب انتقال یافت و این یک تجربه موفق بود. بخشی از مسیر به صورت ریلی و بخشی در دریا به صورت کشتی‌های رورو انجام شد. این تجربه مسیر ترانزیت شمال - جنوب را با این ظرفیت جدید مورد آزمون قرار داد و بخشی از حجم تبادل تجاری منبعد از این مسیر دنبال خواهد شد.

امیرعبداللهیان خاطرنشان کرد: امیدواریم در آینده نه چندان دور با توجه به شرایط مهار ویروس کرونا در جهان شاهد برگزاری نشست سران روسیه، ترکیه و ایران در تهران باشیم. این نشست بخشی به صورت دوجانبه و بخش دیگر در فرمت آستانه برگزار خواهد شد.

وزیر خارجه بیان کرد: در حوزه‌های منطقه‌ای، تحولات افغانستان، سوریه و یمن و اجلاس سران کشورهای حوزه دریای خزر در هفته آینده را مورد گفت‌وگو قرار دادیم. از کشورهای دوست روسیه و چین تشکر می‌کنیم که مخالفت خود را با قطعنامه اخیر در شورای حکام اعلام کردند. از حمایت‌های مستمر روسیه در ادامه کار در آژانس در قبال حمایت از منافع و مواضع منطقی ایران تشکر می‌کنیم.

وی گفت: با لاوروف بار دیگر بر سر این موضوع گفت‌وگو کردیم که در صورت ادامه گفت‌وگوها که امیدوارم در آینده نزدیک از سر گرفته شود و برنامه‌ریزی‌هایی در دستورکار وزارت خارجه است با واقع بینی طرف آمریکایی بتوانیم در آینده نزدیک به نقطه نهایی توافق برسیم. در این چارچوب لاوروفل بر حمایت از مواضع سیاسی ایران در مذاکرات و در صورت رسیدن به نقطه توافق بر حمایت روسیه تآکید کرد.

امیرعبداللهیان ادامه داد: در موضوع اوکراین معتقدیم اقدامات آمریکا با ابزار ناتو صورت می‌گیرد و ایران با رعایت موضع سیاسی مشترک در قبال جنگ و عدم سیاست استاندارد دوگانه جنگ را در اوکراین راه‌حل نمی‌داند. بر برخی عربده‌ کشی‌های سیاسی رژیم صهیونیستی صحبت کردیم و این‌که منطقه اجازه نخواهد داد این رژیم امنیت و پیشرفت منطقه را مورد تهدید قرار دهد.

امیرعبداللهیان در پاسخ به سؤالی درباره تحریم‌های اعمال شده علیه آمریکا، ایران و روسیه و اینکه چه برنامه‌هایی برای افزایش همکاری‌ها و گسترش روابط دارند گفت: در دولت برای مقابله با تحریم‌ها راهبردی را اتخاذ کردیم که دوم مسیر را موازی پیش ببریم اقدام اول برای بی اثر کردن تحریم‌ها و مسیر دوم که همزمانن با این دنبال می‌شود و مسئولیت کار مذاکراتی آن با دستگاه دیپلماسی است مسیر دیپلماسی و گفت‌وگو و مذاکره برای لغو تحریم‌هاست و به موازات آن اولویت سیاست همسایه محور بودن دولت در توسعه همکاری‌های تجاری، فرهنگی و ... با همسایگان به ویژه با روسیه است. هم در جریان سفر دکتر رئیسی و دیدارش با پوتین نقطه عطف جدیدی ایجاد شد که توافقات مهم و راهبردی مورد تایید رهبران دو کشور قرار گرفت و همچنین سفر مقامات که سفر نواک در رأس هیأت عالیرتبه به تهران آمد در راستای منافع دو کشور توافقات خوبی صورت گرفت که بی اثر کردن تحریم ها یکی از موارد در دستورکار دو کشور است.

امیرعبداللهیان درباره امنیت غذایی گفت:‌ در دولت در تیم اقتصادی اقدام شده است و دولت ایران در عالیترین سطح درباره اطمینان از امنیت غذایی در داخل کشور اقدامات چندلایه‌ای را صورت داده است و هیچ نگرانی نیست. درباره چگونگی مقابله با تحریم‌های آمریکا علیه ایران و روسیه باید بگویم توافقات مهمی را در ماه‌های گذشته برای بی اثر کردن تحریم‌ها داشتیم که این موضوع باید اقدام و عمل را در پی داشته باشد و شاید نیاز به طرح آن در جمع خبرنگاران نباشد.

وی درباره ارسال بسته پیشنهادی به آمریکا و امیدواری نسبت به آینده مذاکرات نیز اظهار داشت: قطار به ایستگاه‌های سخت برای نقطه پایان خودش رسیده است. ایجاب می‌کند که توقف در یک ایستگاه خاص را در نظر بگیریم. گاهی این نیاز و خواست طرف‌های مذاکره کننده برای لغو تحریم‌ها بوده و گاهی اوقات برای جمع بندی مذاکرات لازم داشتیم توقف و مکث در مذاکرات ایجاد شود. علیرغم صدور قطعنامه نادرست و غیرمعمولی که با پیشنهاد آمریکا در آژانس تصویب شد در مقابل اقدام به قطعنامه سه گام مهم برای اقدامات اضافی هسته‌ای انجام دادیم از جمله در موضوع ۲۷دوربین برجامی که از مدار خارج شد.

وی ادامه داد: طرف‌های مقابل به صورت مشخص آمریکا و بورل و مورا به تلاش‌های خود برای بازگشت همه به مذاکرات ادامه می‌‌دهند. در ساعات گذشته باقری در تماس مستمر با مورا بود و من هم با بورل. امیدواریم بتوانیم در آینده نزدیک ریل مذاکرات را که در مسیر درست خودش قرار دارد مجددا این قطار را بر روی ریل در جریان و حرکت نگهداریم. ایران برای رسیدن به توافق قوی، خوب و پایدار جدی است و ما مسیر دیپلماسی که مسیر درستی است ادامه می‌دهیم و بار دیگر آمریکا را به واقع بینی دعوت می‌کنیم.

منبع: فرارو

کلیدواژه: امیر عبداللهیان لاوروف دیدار همکاری ها تحریم ها دو کشور گفت وگو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۰۷۸۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیس سیا: شراکت ایران و روسیه در مسیر بسیار خطرناکی پیش می‌رود

به گزارش همشهری آنلاین، "ویلیام برنز" رییس سیا با مطرح کردن ادعاهایی درباره همکاری دفاعی ایران و روسیه، گفت که شراکت روسیه و ایران در حال پیشروی "در مسیر بسیار خطرناکی" است.

پایگاه خبری بیزینس اینسایدر گزارش داد که برنز در گفت‌وگویی با شبکه سی‌بی‌اس مدعی شد، روسیه در ازای دریافت کمک‌های نظامی برای جنگ در اوکراین در حال ارائه ،کمک‌هایش به ایران در زمینه برنامه موشکی آن است.
روسیه از سوی اوکراین و متحدان غربی آن به استفاده از پهپادهای ایرانی در جنگ اوکراین متهم شده است.
ایران این ادعا را رد کرده و گفته است که همکاری‌های نظامی آن با روسیه در چارچوب روابط دفاعی دوجانبه بوده و ارتباطی به جنگ اوکراین ندارد.
مقامات ایران همنین تاکید کرده‌اند، برخلاف متحدان غربی اوکراین که آشکارا به مداخله نظامی در این جنگ می‌پردازد، از هیچ یک از طرفین این جنگ حمایت نمی‌کند و آماده میانجیگری برای رسیدن به راهکاری برای حل‌وفصل سیاسی این مناقشه است.

با این حال، برنز مدعی است که ایران تسلیحاتی به روسیه داده که در جنگ اوکراین، از جمله علیه زیرساخت‌های غیرنظامی استفاده شده‌اند.

رییس سیا همچنین در ادامه مدعی شد که روسیه در حال بررسی عرضه هواپیماهای جنگنده به ایران نیز هست. برنز در بخش دیگری از اظهاراتش درباره ایران گفت که برنامه هسته‌ای ایران بیش از پیش پیشرفته است.

او مدعی شد که برنامه هسته‌ای ایران "تا حدی پیشرفته است که اگر بخواهند پافراتر بگذارند، غنی‌سازی ۹۰ درصدی تنها چند هفته طول می‌کشد."
برنز با ادعای این که ایران پیشتر، در برنامه هسته‌ای خود اهداف نظامی را دنبال می‌کرد که در سال ۲۰۰۳ متوقف شد، گفت که فکر نمی‌کند ایران تلاش‌ها برای ساختن تسلیحات هسته‌ای را ازسرگرفته باشد.

ادعای برنز درباره فعالیت‌های هسته‌ای ایران در حالی مطرح می‌شود که مقامات ایران تاکید کرده‌اند تولید و بکارگیری تسلیحات اتمی جایی در برنامه دفاعی ایران ندارد و برنامه هسته‌ای ایران تنها ماهیتی صلح‌آمیز را دنبال می‌کند.

کد خبر 849548 منبع: ایسنا برچسب‌ها خبر ویژه ایران و روسیه

دیگر خبرها

  • وزیر امور خارجه: در مسیر تدوین یک نقشه راه برای بازگشت روابط ایران و مصر هستیم
  • امیرعبداللهیان: در مسیر تدوین نقشه راه برای بازگشت روابط طبیعی ایران و مصر هستیم
  • امیرعبداللهیان: در مسیر بازگشت روابط عادی دیپلماتیک بین ایران و مصر هستیم
  • سفیر کشورمان در روسیه با امیرعبداللهیان دیدار کرد
  • گزارش سفیر ایران در روسیه به امیرعبداللهیان
  • دیدار سفیر ایران در روسیه با امیرعبداللهیان
  • سعید لیلاز: افشای فایل صوتی ظریف، عمدی بود
  • امیدواریم مسیر مجموعه فولاد اکسین در جهت تولید به بهترین شکل طی شود
  • شراکت ایران و روسیه در مسیر بسیار خطرناکی پیش می‌رود
  • رئیس سیا: شراکت ایران و روسیه در مسیر بسیار خطرناکی پیش می‌رود